duurzaam

De zeemeermantel® is handgemaakt in Europa

Een duurzaam product voor zwemmers

Rekening houden met mens en milieu. Dat kunnen we allebei. Ik heb een ontwerp gemaakt, waarbij er in de productie heel weinig afval is. De productie is in Europa. Als gebruiker hoef je niet na ieder gebruik de zeemeermantel® te wassen.

Duurzame productie

Het ontwerp is zo gemaakt dat meer dan 95% van de stof wordt gebruikt voor de zeemeermantel® en de zeemeerdoek. Twee producten uit dezelfde meters stof. Zo is er heel weinig afval bij de productie. Minder dan 5%.

De zeemeermantel® wordt gemaakt van 100% katoen met het keurmerk Standard 100 van OEKO-TEX.

productie in Polen

De zeemeermantel wordt in Europa gemaakt

De zeemeermantels® worden in Europa geproduceerd, om precies te zijn in Polen. Dat scheelt veel transportkilometers.

Ik probeer zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. De verpakking is gemaakt van 70% gerecycled plastic. De makers van deze verpakking zijn ‘business angels’ van de Plastic Soup Foundation.

Duurzaam gebruik

Een zeemeermantel® koop je om jarenlang met plezier te gebruiken. Als er in de loop van de tijd een naadje los zit, dan kun je het zelf repareren. Kun je of wil je dat niet, dan mag je jouw zeemeermantel naar me opsturen en repareer ik het voor je.

En let op het wasvoorschrift. Niet te heet wassen. Het advies is max 40˚. Drogen zonder wasdroger.

Lekker aan de lucht laten drogen als je ‘m hebt gebruikt. Je hoeft ‘m niet iedere keer te wassen. Gaat ie ook nog langer mee.

Afval opruimen

Ik zie vaak afval liggen op de stranden en oevers waar ik het water in ga. Ik vind het onbegrijpelijk, dat je ‘vergeet’ je eigen afval mee te nemen. Daarom begin of eindig ik meestal met een opruimactie. Ik heb een keer tijdens een winterzwemochtend een fiets uit mijn zwemplas in de buurt gehaald. Zonde. Daarom dit prachtige filmpje ter inspiratie.

Bekijk onze producten