Geplaatst op Geef een reactie

Het hele jaar door zwemmen, daar word je blij van!

artikel winterzwemmen West Betuwe totaal

Iedere week gaat Ellen van Lith zwemmen in de Kalenbergse plas van Meteren. Weer of geen weer, ze gaat het water in en doet dat al vijf jaar. “Ik ben begonnen in maart, toen lag er nog een laagje ijs. Het is goed voor je lichaam, het maakt je blij en doordat we het met een groepje doen, geeft het een sociale binding.

Zo begint een artikel over mijn winterzwemgroepje in het lokale maandblad West Betuwe Totaal. Ellen vertelt over haar motivatie om elke week in koud water te gaan zwemmen. Ik ben er van onder de indruk. Ruim vijf jaar geleden zijn Ellen en ik samen voor het eerste keer midden in de winter het water in gegaan. Er lag inderdaad ijs. Sindsdien is er veel gebeurd. We zijn blijven zwemmen en de groep is groter geworden. We merken dat het buitenzwemmen hot is. Meerdere mensen, die nu meezwemmen, hadden het nooit van zichzelf verwacht dat ze dit zo fijn zouden vinden en dat ze het goed kunnen volhouden. De gezelligheid is wel een grote troef.

Dit groepje staat aan de wieg van de zeemeermantel®. Als het water koud is, dan is het bij het omkleden ook fris. Gelijk iets aan kunnen trekken is dan wel erg fijn. De plas ligt naast een wijk, dus regelmatig lopen er mensen langs, die hun hond uitlaten. Heel veel privacy is er niet. Met de zeemeermantel® wel. In het artikel wordt het een omslagdoek genoemd. Ja, zo kan je het ook noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.