mijn verhaal

Zwemmen in Crummock Water in het Lake District

Ik hou van zwemmen.

Als ik in een nieuwe stad ben, zoek ik eerst de zwembaden op. In Parijs ben ik alle 50m zwembaden afgegaan. In Kopenhagen is een zwembad met indrukwekkende wanddecoratie. In Duitsland zijn prachtige openluchtzwembaden.

Nog liever zwem ik in een meer of in de zee. Ik kan niet wachten tot ik weer een keer naar het Lake Distict kan gaan. Elk jaar schrijf ik me in voor Zwemmen langs Walcheren. Ik zwem met of zonder wetsuit. Alleen of samen met andere zwemmers. Samen is gezelliger. Kletsen we en drinken samen een kopje gemberthee.

Afdrogen en omkleden hoort er ook bij. Kan ik dat net zo leuk maken als het zwemmen zelf?

In het dagelijks leven ben ik productontwerper en ontwerp allerlei voorwerpen, die jij in je dagelijks leven gebruikt en die jou vrolijker maken. Dat hoop ik in ieder geval. Dat kan een fiets zijn, een fietstas of een handig haakje voor je jas. Ik maak deze ontwerpen voor diverse opdrachtgevers. Als je nieuwsgierig bent, dan kun je een kijkje nemen op http://www.annelies.design

Ik zag een soort surfponcho en dacht: “dat kan anders, mooier en handiger.” Ik ben zelf modellen gaan maken. Samen met mijn winterzwemvriendinnen zijn we ze gaan gebruiken. Zo is de zeemeermantel® geboren, als trouwe metgezel voor alle openwaterzwemmers.

In het voorjaar begint het echte openwaterzwemmen. Ik zat dagen achter de naaimachine om zeemeermantels® te maken voor mijn zwemvrienden. Ze zijn er hartstikke blij mee.

Ze bedenken allerlei mogelijkheden om de zeemeermantel nog meer te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld op de camping. Op de boot. In de sauna. Of gewoon thuis op de bank.

Openwaterzwemmen wordt ieder jaar populairder. Dus steeds meer mensen, die veel plezier kunnen hebben van een zeemeermantel. En i trek de stoute schoenen aan. Ik word mijn eigen opdrachtgever en ga de zeemeermantel® zelf in productie nemen en op de markt brengen. Ik vind het één groot avontuur.

Annelies

Samen wachten tot we kunnen beginnen met de Lektocht bij Culemborg