Geplaatst op 2 reacties

Veel zwemplezier in 2022

nieuwjaarswens 2022 zeemeermantel

Het jaar begint met dichte zwembaden. Laten we hopen dat ze gauw weer open mogen, zodat we weer onze baantjes kunnen trekken. Gelukkig zwem ik met een groepje enthousiastelingen het hele jaar ook in buitenwater. Dat kan gelukkig nog steeds.

Mijn nieuwjaarsduik

Op deze warmste 1 januari ooit zwom ik met Nicolette een halve kilometer in water van rond de 5 graden. Toch even lekker gezwommen. Helemaal rood kwamen we het water uit. Ik krijg het pas echt koud zodra ik mijn winterjas weer heb aangetrokken. Evelien heeft me verteld dat dat te maken heeft met je bloedsomloop. Als je in koud water zwemt, dan zorgt je lichaam ervoor dat alle vitale delen zo warm mogelijk blijven. Je voelt dat je voeten en handen snel koud worden. Ik heb dus gezwommen met zwemsokken en zwemhandschoenen. Dan helpt enorm. Na een tijdje zwemmen voelt het alsof er een kacheltje aangaat in je lijf.

Warm door wandelen

Eenmaal op het droge voel ik geen kou meer. Dan kleed ik me langzaam aan. En ja hoor, mijn jas aan en ik voel de kou binnen in mijn lijf. Alsof ik een soort koelkast ben. De bloedsomloop schakelt weer terug naar normaal. Na het samen eten van een oliebol met warme chocolademelk ben ik met Sally een rondje gaan wandelen. Zo was ik de kou snel weer kwijt. Wat ik zo bizar vind: hoe kouder, hoe vrolijker we uit het water komen.

Die vrolijkheid wens ik jou toe in het nieuwe jaar!

Iets voor jou?

Wil jij ook het buitenzwemmen in de winter uitproberen? Via Facebook kun je een oproep doen in bijvoorbeeld een groep als Open Water Swimming Nederland of Frisse Duik. Er zijn inmiddels heel wat groepjes buitenzwemmers en winterzwemmers.

Ben jij ook zo verknocht aan zwemmen, dan is de zeemeermantel® misschien ook iets voor jou.

2 gedachten over “Veel zwemplezier in 2022

 1. Ontzettend blij ben ik dat ik vorig jaar februari ben begonnen met koudwaterzwemmen.
  Wat mij eerst een brug te ver leek, is al ruim een jaar mijn zaterdagse verslaving.
  Wat een energie doe je hier op!
  Met de ademhalingstechnieken van Wim Hof, lukt het goed om het water in te gaan en dit steeds een stukje langer vol te houden, dit alles wel binnen de grenzen van wat het lichaam aan kan.
  Als je uit het water komt, voelt het nog niet koud maar een aanrader is om de zeemeermantel om te slaan want na een paar minuten slaat de kou toch op het lichaam.
  De zeemeermantel biedt de mogelijkheid om èn warm te blijven zodat je je rustig kunt om-/aankleden èn het is jouw eigen mobiele omkleedhokje. Handig! Een aanrader. Heus!

  1. Leuk te horen dat je zo blij bent met je zeemeermantel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.