Geplaatst op Geef een reactie

Met badpak en handdoek in mijn rugzak

Annelies na het zwemmen in lake Grasmere in het Lake District

Het was 2019.

Met badpak en handdoek in mijn rugzak gingen we wandelen in het Lake District. Onderweg wilde ik zwemmen in het idyllische Grasmere. Ik gleed door het water met een zonnetje op mijn rug en genietend van het uitzicht op de prachtige natuur. Terug bij de waterkant zag ik dat het flink drukker was geworden. Picknickende gezinnen, wandelaars en drie oude mannetjes op een bankje.  Lastig om op het open veld een plekje te vinden waar ik me rustig kon afdrogen en omkleden. De kleine handdoek maakte het nog ongemakkelijker. 

Nu is er Corona en bedenken we nieuwe manieren om ons toch vrij te voelen.

De overdekte zwembaden zijn dicht. Gelukkig gaan er steeds meer verwarmde openluchtzwembaden open, waar je coronaproof kunt zwemmen.  Zwemmen in open water kan ook.  Zelfs in de winter gaat een groeiende groep mensen wekelijks zwemmen of dippen in een plas of in de zee.  En dan is er nog de run op campers. In deze tijd reizen met ultieme vrijheid, wie wil dat niet. 

Voel je nog vrijer met een zeemeermantel.

De zeemeermantel is een soort zwemponcho die je makkelijk aantrekt, die je warm houdt, die je droogt, waaronder je je kunt omkleden en waarmee je er ook nog leuk uitziet. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van deze mooie omkleedponcho, in 2020 ontworpen door Annelies den Besten, ge├»nspireerd door haar zwemtocht in Grasmere. Inmiddels worden de zeemeermantels in 12 kleuren in Polen gemaakt en zijn ze onder andere te koop via de webshop: https://zeemeermantel.nl. De zeemeermantel is gemaakt van 100% zacht wafelkatoen. Materiaal dat snel droogt en lekker compact kan worden opgerold om mee te nemen. De zeemeermantel is geschikt voor mannen en vrouwen, die zich vrij willen voelen. 

Laten we in 2021 genieten van wat er wel kan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.