blogs

 • De ideale nieuwjaarsduik
  De nieuwjaarsduik is een jaarlijkse traditie in Nederland waarbij op 1 januari meer dan 50.000 mensen het koude water in rennen. Hoe doe je dat op een prettige manier? Dit zijn drie tips van een doorgewinterde koudwaterzwemmer: zorg dat je goed warm bent voor je het water in gaat, blijf rustig ademen en blijf even in het water. Na de duik is het fijn om een omkleedponcho te gebruiken, bijvoorbeeld de zeemeermantel.
 • Zes regels voor veilig en plezierig koud water zwemmen
  Zes regels voor veilig en plezierig koud water zwemmen. Advies van Dr Mark Harper, expert in koud water zwemmen. Benieuwd naar de tips?
 • Kan koud water een effectieve therapie zijn?
  Kan koud water een effectieve therapie zijn? Wat kan het effect zijn van koud water op een aantal chronische ziektes? Hoe ver is de wetenschap met dit onderzoek en wat zijn de hypotheses.
 • Is koud water zwemmen goed voor je gezondheid?
  Is koud water zwemmen goed voor je gezondheid? Wat zegt de wetenschap? In dit artikel lees je over de laatste inzichten. Misschien inspireert het jou om het water in te gaan, net als steeds meer andere mensen.
 • Hoe ik begon met winterzwemmen.
  Zo’n 10 jaar geleden stond ik in badpak aan de rand van het water. Ik had me voorgenomen zo lang mogelijk te blijven buitenzwemmen. Ik vond het heerlijk. September ging goed.  Toen werd het oktober. Daar stond ik dan. Zal ik, zal ik niet. Ik draaide me om, trok mijn jas aan en ben naar… Lees meer: Hoe ik begon met winterzwemmen.
 • Zeemeermantel: Warm en comfortabel, zelfs in de winter
  Ik krijg vaak de vraag of de zeemeermantel geschikt is voor winterzwemmers. Het antwoord is een volmondig JA!
 • eerste nieuwsbrief zeemeermantel
  Vandaag is een spannende dag! We presenteren de allereerste nieuwsbrief van Zeemeermantel, met echt nieuws. Deze zomer hebben we jullie mening gevraagd over de Zeemeermantel en de reacties waren overweldigend positief. Het is duidelijk dat velen van jullie dol zijn op hun Zeemeermantel. Het begon allemaal tijdens een vakantie in het Lake District in 2019,… Lees meer: eerste nieuwsbrief zeemeermantel
 • De zeemeermantel® is officieel goed design!
  De zeemeermantel® is uitgekozen voor de top 100 best ontworpen producten van 2022 door een onafhankelijke jury design experts. De zeemeermantel® is één van de producten, die niet alleen relevant zijn (alleen toevoegen waar iets ontbreekt, een oplossing zijn van een echt probleem) maar ook innovatief en/of origineel zijn, bijzonder goed zijn vormgegeven, ontworpen zijn… Lees meer: De zeemeermantel® is officieel goed design!
 • De herfst is begonnen
  De herfst is begonnen. Stoppen we nu met buitenzwemmen? Nee, want je kunt iedere week het water in. Regel 1: kouder=korter. Maak het jezelf makkelijk. Doe het samen, gebruik zwemsokken en droog je na afloop af met een zeemeermantel.
 • De zeemeermantel is ideaal voor zeezwemmers
  De zeemeermantel is ideaal voor zeezwemmers. De prestatietochten in zee zijn populair en een echte belevenis. De zwemtochten van Zwemmen langs Walcheren zijn een prachtig voorbeeld. Elk jaar organiseren zij 4x een tocht. Iedere woensdagavond in augustus ligt de gele boei bij het eindpunt en staan er zo’n 250 enthousiaste zwemmers aan de start. Iedereen… Lees meer: De zeemeermantel is ideaal voor zeezwemmers
 • Waarom kost de zeemeermantel® meer dan een zwemponcho van Decatlon?
  Dat kan ik uitleggen. Ten eerste worden de zeemeermantels® in kleinere aantallen gemaakt in Polen, in een mooie fabriek waar de voornamelijk vrouwen, normaal betaald worden. Decatlon laat zijn producten in zeer grote aantallen produceren in het verre Oosten. Ten tweede het materiaal. De zeemeermantel® is gemaakt van 100% katoenen wafeldoek met het Oeko-tex Standard… Lees meer: Waarom kost de zeemeermantel® meer dan een zwemponcho van Decatlon?
 • We vieren internationale vrouwendag
  marmen de het dippen in natuur water. Ze gaan zeker één keer per week in de winter het koude water in. Mannen zie je minder vaak.
 • Veel zwemplezier in 2022
  unnen trekken. Gelukkig zwem ik met een groepje enthousiastelingen het hele jaar ook in buitenwater. Dat kan gelukkig nog steeds.
 • Het hele jaar door zwemmen, daar word je blij van!
  Iedere week gaat Ellen van Lith zwemmen in de Kalenbergse plas van Meteren. Weer of geen weer, ze gaat het water in en doet dat al vijf jaar. “Ik ben begonnen in maart, toen lag er nog een laagje ijs. Het is goed voor je lichaam en het maakt je blij.
 • Hoe houd ik het buitenzwemmen vol als het water kouder wordt?
  Het lukte me vroeger niet om het hele jaar buiten te blijven zwemmen. Tegenwoordig wel en daar is één belangrijke reden voor.
 • De zeemeermantel is gemaakt van 100% katoenen wafeldoek
  “Oooh, dat zit lekker”. Hoor ik vaak als mensen de zeemeermantel aantrekken. 100% katoen verwerkt tot wafeldoek wordt niet voor niks vaak voor babydekentjes en babyhanddoeken gebruikt.
 • Na het zwemmen allemaal in de zeemeermantel
  Na het zwemmen hebben we een nieuwe routine: iedereen trekt zijn eigen zeemeermantel aan. Om af te drogen en om onder aan te kleden. De zeemeermantel is ook prettig om warm te blijven, ook als het waait.
 • Zeemeermantels® te koop tijdens de prestatietochten van Zwemanalyse.
  wemanalyse organiseert op 21 augustus en 26 augustus 2021 een zwemtocht in de Maarsseveense Plassen. Ik ben er ook met de zeemeermantels®.
 • De zeemeermantel in de pop-up store op camping Bakkum.
  De zeemeermantel op 7 en 8 augustus 2021 in de pop-up store op camping Bakkum. Je kunt de zeemeermantel in het echt zien, voelen en passen.
 • Zwemmers snakken naar water
  Interview in de Gelderlander met Annelies Den Besten, ontwerper van de zeemeermantel, over buitenzwemmen, nu zwembaden vanwege Corona al maanden dicht zijn.
 • Met badpak en handdoek in mijn rugzak
  Het was 2019. Met badpak en handdoek in mijn rugzak gingen we wandelen in het Lake District. Onderweg wilde ik zwemmen in het idyllische Grasmere. Ik gleed door het water met een zonnetje op mijn rug en genietend van het uitzicht op de prachtige natuur. Terug bij de waterkant zag ik dat het flink drukker… Lees meer: Met badpak en handdoek in mijn rugzak
 • Koudwater zwemmen is hot
  Koudwater zwemmen is hot. Nu weer een artikel in Trouw. https://www.trouw.nl/binnenland/winterzwemmen-is-pijnlijk-lekker-en-mogelijk-gezond-de-acute-stress-is-beter-dan-chronische-stress~b3eba7a5/ Vanochtend in ons groepje twee nieuwe mensen, die het zelf wilde ervaren. Met succes. Vorige week was Yvonne er voor de eerste keer. Yvonne is heel sportief, maar dit had ze nog nooit gedaan. Ze was nieuwsgierig geworden door alle positieve berichten over koud… Lees meer: Koudwater zwemmen is hot
 • Kleur in de winter
  Kleur in de winter. Een bont gezelschap met 5 zeemeermantels
 • De zeemeermantel in het Mirandabad
  De zeemeermantel kan ook goed worden gebruikt in het buitenzwembad. Zeker in de winter. De eerste ervaring van een vriendin.
 • Winterzwemmen
  Winterzwemmen wordt populair. steeds meer mensen doen het. hier een paar tips uit eigen ervaring.
 • Begin van het winterzwemseizoen
  Winterzwemmen is een boost voor je humeur en gezondheid. Begin in de herfst. Zo wen je geleidelijk aan kouder water.
 • zwemmen in september
  Heerlijk, een frisse duik in september. Als een zwaan door het water glijden. Een visser langs de kant houdt me in de gaten. Een zonnetje schijn op mijn rug. Straks in de zeemeermantel weer naar huis.
 • Bij iedere zeemeermantel krijg je een zeemeerdoek
  Het begon met een slim patroon bedenken, waarbij alle katoen wordt gebruikt. Het resultaat is een zeemeermantel® met lekker grote zakken. EN een extra handdoek, zie je kunt gebruiken om op te staan of om je voeten af te drogen. Als je wilt kun je deze zeemeerdoek op de camping ook nog als theedoek gebruiken…. Lees meer: Bij iedere zeemeermantel krijg je een zeemeerdoek
 • De zeemeermantels® zien, voelen en passen in de monumentale GruyterFabriek in Den Bosch.
  Vrijdagmiddag 28 augustus kun je ze bij mij in de Gruyter Fabriek in Den Bosch uitproberen. Adres is Veemarktkade 8, ruimte 4132. Ingang F (Je houdt ingang A aan je rechterhand en loopt een stukje door. Dan kom je vanzelf bij ingang F). Eenmaal binnen ga je direct rechts de gang in. Aan het eind… Lees meer: De zeemeermantels® zien, voelen en passen in de monumentale GruyterFabriek in Den Bosch.