Geplaatst op Geef een reactie

Koudwater zwemmen is hot

omkleed poncho's zeemeermantel® cobalt blue en aqua blue

Koudwater zwemmen is hot. Nu weer een artikel in Trouw. https://www.trouw.nl/binnenland/winterzwemmen-is-pijnlijk-lekker-en-mogelijk-gezond-de-acute-stress-is-beter-dan-chronische-stress~b3eba7a5/

Vanochtend in ons groepje twee nieuwe mensen, die het zelf wilde ervaren. Met succes. Vorige week was Yvonne er voor de eerste keer. Yvonne is heel sportief, maar dit had ze nog nooit gedaan. Ze was nieuwsgierig geworden door alle positieve berichten over koud water. Voorzichtig koud douchen lukte al. Toen ze hoorde dat de overbuurvrouw sinds een paar weken met ons meedeed en elke zaterdagochtend het water in ging, vroeg ze of ze mee mocht doen. Tuurlijk. En dan gebeurd er iets als je het eenmaal hebt beloofd. Je gaat echt. Ze vond het best spannend. Op ons advies ging ze er rustig in en bleef even rustig in het water zitten. Eruit en een tweede keer erin. Dan is het veel makkelijker. En allemaal niet te lang. Met de straffe oostenwind was het een pittige première.

Het viel haar reuze mee. Ze voelde zich de hele dag energiek. Vandaag was ze er weer.

Ze viel haar op hoe handig en comfortabel wij ons afdrogen en omkleden met de zeemeermantel. Zo aan, zo droog en zo warm.

Hier kan ze er eentje voor zichzelf uitzoeken: https://zeemeermantel.nl/winkel/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.