Geplaatst op Geef een reactie

zomertijd, tijd om buiten te gaan zwemmen

Vandaag begint de astronomische zomer. Laten we hopen dat het eindelijk echt zomer wordt.

De lente begon in mei veel belovend. In juni werd het kouder en het bleef regenen. De temperatuur van het buitenwater ging ook naar beneden in plaats van omhoog. Niet echt stimulerend voor het zwemmen in open water of in een openluchtzwembad. De meeste mensen vinden het lekkerder met een zonnetje op de rug en een watertemperatuur van 20 graden of hoger.

Gisteren heb ik met iemand gezwommen, die dit jaar voor het eerst buiten ging zwemmen. Ik heb haar begeleid, zoals ik regelmatig bij nieuwe winterzwemmers doe. Rustig uitademen terwijl je je in het water laat zakken. Gek eigenlijk dat dat in juni nog nodig is.

Maar goed, volgende week wordt het een stuk warmer. Dan gaat het vast ook goed met de watertemperatuur. En is de stap om te gaan zwemmen een stuk kleiner. Zwemkleding, zwembrilletje, zwemboei en zeemeermantel in de tas en gaan. Een handdoek kun je thuislaten. De zeemeermantel is je handdoek en handig om je onder om te kleden.

Misschien heb je geen zin, ben je moe. Je weet dat je altijd opknapt van een rondje zwemmen. Ook al is het maar even. Je komt weer fris het water uit en kunt er weer tegenaan.

Al die regen heeft één voordeel. De natuur ziet er prachtig uit. Ook tijdens het zwemmen is dat genieten. Ik wens jullie namens zeemeermantel allemaal veel (zwem)plezier de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.