Geplaatst op Geef een reactie

Winterzwemgroepje

Vrouw zit rustig in het koude water

Het is al lente, toch gaat het winterzwemmen nog even door. Het water is nog koud. Maar niet meer zo heel koud. Het is een mooie tijd om het te proberen.

Kitty heeft zich net aangesloten bij ons winterzwemgroepje. Ze wil het al heel lang, maar vond het té spannend om de stap te zetten. Nu heeft ze het toch gedaan. We zijn rustig het water in gegaan. Nou ja rustig. Het eerste moment dat Kitty zich in het water liet zakken was schrikken. Ze ging snel ademen en wilde er gelijk weer uit. Het ging goed omdat we het samen deden. Ik kon haar gerust stellen. “Probeer rustig uit te ademen. Blijf eventjes op je plek zitten. Dan merk je dat de eerst schik wegzakt en dat het een stuk beter voelt.” Nu is ze helemaal enthousiast. Dit vertelde ze me een week later: “Hoe vaak heb je na je vijftigste nog een ervaring, die voor jou helemaal nieuw is en die zo’n indruk maakt.”

Misschien heb jij de lol van winterzwemmen al lang ontdekt. Misschien ben je nieuwsgierig waarom het steeds populairder wordt en wil je het zelf ook wel eens proberen. Dan is nu een mooi moment om een poging te wagen. Het water is nog best koud. Zo’n 10 graden, maar minder heftig dan hartje winter.

In het e-boek “winterzwemmen, iets voor jou” staan tips, die je daarbij helpen en interessante achtergrondinformatie. Je kunt het gratis downloaden via deze link:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.